Heineken Music Hall

AgendaAgenda artikelAanvang: 19:45 uur / Deuren open: 18:30 uur


Opeth
Support-act:

Alcest

close

Op vrijdag 7 november kwam de Zweedse progressieve deathmetalband Opeth voor een concert naar de Heineken Music Hall in Amsterdam.

Opgericht in Stockholm in 1990 heeft Opeth inmiddels tien studioalbums uitgebracht, waarvan Blackwater Park uit 2001 de definitieve doorbraak betekende en Heritage van september 2011 de meest recente is. Opeth staat bekend om zijn volledige conceptalbums, niet om losse hitsingles. Frontman Mikael Åkerfeldt verklaart: "It's a slightly old skoolidea but when we put out a record there are nog 'key songs'. It's the albums that matters." Dat Opeth hiermee succes boekt, bewijst ook het laatste album weer, deze leverde zelfs een top 10 notering op in de Nederlandse albumlijst.

De muziekstijl van Opeth kenmerkt zich door vele aan de metal toegevoegde elementen als een akoestische gitaar plus invloeden van jazz, blues en progressieve rock. Tevens heeft Mikael Åkerfeldt, die er als zanger, gitarist en componist als enige bandlid al vanaf het begin bij is, een fenomenale beheersing van zowel de grunts als heldere zangpartijen, waardoor Opeth een uniek geluid presenteert. Ook met de lyrische, poëtische liedteksten met terugkerende thema's als schoonheid, pijn en depressie onderscheidt Opeth zich van het reguliere deathmetalgenre. Het concert op vrijdag 7 november bood plaats aan zowel de fans van het eerste uur als aan iedereen die nieuwsgierig is geworden naar de bijzondere band die Opeth is.


Reageren 0